sayyidul istighfar



Sunday, August 16, 2009

Holiday at Paka....

Pada 5 jun 2009 yang lepas,wani dan family pergi Kuala Terengganu..untuk majlis perkahwinan sepupu wanie,suraya kat rumahnya di Paka..kiranya,sambil pergi kenduri,famili wani and uncle2 yg lain pn holiday la jgk..kitorang pergi 3 family..sepupu yg nk kawin ni, anak bongsu arwah ayah long ( keluarga sebelah abah wani).masa tu, cuti sekolah, jadi apa lg, happy sgt2 lah kitorang..
Mula perjalanan lbh kurang kul 12 pm..nak sampai destinasi tu punyalah lama...ha2..kul 6 baru sampai..nak tau sebab pe? kitorang asyik berhenti je tepi jln, ada yang nak tgk pantai, pastu berhenti lagi nak minum air kelapa tepi pantai..berhenti lagi nak cari chelet..n dll..hu2..dah sehati sejiwa..ayah ngah yang jadi penunjuk jalan,tapi abg cik ( anak ketiga ayah ngah) yang drive..maklumlah orang dah dapat lesen..he..huh,wanie kat dalam kereta,ambik gambar je keje nya..kak ngah plk tukang posing..he..abg cik faiz n adik plk cameraman..suka je ambk gambar..pandai plk tu shot yang diorang ambik..
ni famili wanie n famili ayah ngah...ayah su dah ke depan..ke gerai satu lagi...


Pastu,bila mula perjalanan lagi, semua orang nak pergi tgk stadium terengganu yang runtuh tu..ambil peluang la pergi tengok kan..bila sampai sana, ramai jgk yang datang semata2 nk tgk runtuhan yang agak dasyat juga..
ni bahagian yang runtuh..


ni pun sama..


kak ngah posing berlatarkan bangunan kat sebelah stadium yang runtuh tu..


Kiranya,puas hati la jgk dapat tgk sendiri kan. hmm..dah sampai rupanya rumah mak long..kami stay kat Paka Resort. dekat je ngan rumah Mak Long..suasana hotel tu, cantik sangat terutama pada waktu pagi..boleh tgk matahari terbit..
permandangan dari balkoni bilik..


Pada 6 jun 2009, sepupu wani pun diijabkabulkan dengan jejaka pilihan hatinya..jeng3..
eh2..kitorang plk yang ada dalam gambar..pengantin kat belakang tu..


Selepas majlis perkahwinan tu, kami pun beransur pulang..dalam perjalanan pulang ke kelantan, Ayah Su membawa kami ke tempat pelancongan yang terkenal di Terengganu..kat mana lagi,Masjid Kristal la..he..cantik masjid tu..








pandangan hadapan masjid kristal..






































kami adik beradik..mama yang ambik gambar ni..nice!




















Selepas penat berjalan-jalan sekitar taman dan memorial, kami pun mengabadikan gambar kami sekeluarga..tapi macam biasalah, cik dan adik cameraman nya..he..
say cheese everybody..

Itu adalah antara kenangan yang sangat indah buat kami sekeluarga..jarang kami dapat bercuti bersama seperti ini..


Last but not least..For my cousin, i still remember our childhood together when gathering at our late grandma's house at Jerteh..we were so shy to each other for that time, moreover we were living far away from each other.. i take this opportunity to wish you once again..selamat pengantin baru..jadilah isteri solehah,anak yang baik dan ibu yang mithali selamanya..amin..
p/s: Balik je dari terengganu ni, ada JPJ driving test..hu2..alhamdulillah Wanie lulus...:)

2 comments:

masni said...

Masya-Allah cantiknye pemandangan dari balkoni tue...
ermm bila la mas nak sampai terengganu ???

Nur Hazwani Binti Pauzi said...

he..mmg cantik pemandangan tu mas..insyaAllah..sampai jg nanti..:)

Post a Comment

Doa buat ibu bapa yang dikasihi

Doa buat ibu bapa yang dikasihi
There was an error in this gadget