sayyidul istighfar



Sunday, June 13, 2010

My simple handycraft


Badan rasa kurang sihat berbanding biasa..namun, tetap mahu 'update' blog ini..macam blogger sepenuh masa pula..ehehe..
Oh ya, hari tu wanie ada cerita tentang hobi baru kan?
haa? tak ingat?

tak apa..need to tell you once again..

"sulaman bullion dan teknik sulaman lain.."
 Sebenarnya, sekarang wanie dalam proses menyiapkan sulaman di material lain pula..tapi, hari ni baru dapat memasukkan entri yang lepas..tak apa lah kan, janji ada..:)

Nak tengok tak apa yang sudah dihasilkan?
Tapi jangan gelak-gelak ya..maklumlah..'beginner'.

Cubaan pertama ni corak di baju kosong warna pink, ala-ala bunga sakura gitu..gabungan bullion (bunga matahari), crossstich dan jahitan manik.

Mesti ada yang tersenyum tengok beg ni..dulu ianya 'plain'..tapi sekarang sudah berhias sikit..wanie guna teknik 'applique'..

inilah dia hasil tangan ku..

well..seeing is believing..:)

2 comments:

Anonymous said...

Mh: wah, thumbs up utk wanie.. Rajin2 lg blatih ya :) nanti blh buka kedai ni

Nur Hazwani Binti Pauzi said...

tq..:) ni hobi je kot..

Post a Comment

Doa buat ibu bapa yang dikasihi

Doa buat ibu bapa yang dikasihi
There was an error in this gadget