sayyidul istighfar



Friday, October 30, 2009

ke mana hari ni?

Hari ini wanie pergi jalan2 kat lowyat bersama teman..hm,kami naik la salah satu pengangkutan awam yang wanie suka iaitu monorel..sb apa? sebabnya, boleh rasa macam nak terbalik bila ia melalui selekoh..ha2..lagi satu, boleh tgk bangunan2 kat KL dgn lebih dekat..Al kisahnya, wanie dapat duduk di sebelah seorang perempuan yang wanie sangkakan wanita india tempatan..Jadi, disebabkan 'peramah' sangat wanie ni, wanie tegur la auntie tu nak pergi mana..rupa2nya, auntie tu bukan orang tempatan, tapi warga Pakistan yang datang ke Malaysia untuk tujuan 'exhibition' kat Mid Valley( mungkin culture exhibition)..dan berlakulah conversation antara kami..suasana dalam monorel tu dihiasi dgn perbualan kami..harap tidak mengganggu penumpang lain..hee
wanie: sorry auntie, i thought u re Malaysian..(smile)
auntie: ooh..i'm from pakistan..come here for exhibition at Mid Valley..this is my first time come to Malaysia..well, Malaysia is so interesting..beautiful..and the Malaysian also very nice..but the currency of Malaysia of course higher than ours but still affordable..u know,first time, i ate such an expensive banana! ha2..but well, its juz fine..
wanie: (grinned) tq very much..same to u auntie..u re very nice too..ooh..so, you 're alone?auntie: ooh,i'm stay together wif my frens at the hotel..yesterday, i went for a shopping at...( kurang jelas auntie ckp apa)..hm, where do you work? hows ur job?
wanie: ( dlm hati: dah macam wanita bekerjaya ke wanie?) hmm..i'm a student..from UKM..a bit far from here..Perbualan diteruskan lagi..banyak juga yang kami bualkan,sehingga lah berbunyi: next station: Imbi..
wanie: Oh auntie, i have to go rite now..next, is ur station..well, nice to chat wif u..
auntie: Ooh..ok girl..nice to chat wif u too..( smile)(we shake our hand)..
hmm..selepas itu, wanie dan teman wanie tu pn menuju ke Lowyatt..rasa gembira dpt berbual dgn auntie tadi..he..apa yg pasti, negara kita selalu membuatkan pelancong senang hati untuk berkunjung lagi..
p/s: banyak nya makan hari ni..thanks encik badiozaman..hee, hari ni hepi jg kuar jln2 tapi sedih pun ada..hm..alhamdulillah..peace..

0 comments:

Post a Comment

Doa buat ibu bapa yang dikasihi

Doa buat ibu bapa yang dikasihi
There was an error in this gadget