sayyidul istighfar



Tuesday, October 6, 2009

perempuan dan handbag..

Tajuk post kali ni 'kewanitaan' nampaknya..ha2..mmg pun..tak pernah pula kita dengar 'apa yang ada di dalam tas tangan lelaki' kan? opps..hm, apa yang ada dlm tas tangan perempuan?(buat2 xtau plk).. Kalau pasal tas tangan or handbag ni wanie tak banyak koleksi sangat..cuma ada koleksi sikit2, tu pun tinggalkan kat rumah sb nak pg jln2 kat sini tak guna sangat handbag..dinner tu adalah. Kadang2 bila guna handbag, rasa macam ibu2 plk..n kadang2 rasa mcm sangat 'girly'..hm,tapi ramai juga kawan2 wanie yg mesti guna handbag kalau nak kluar or jln2..tapi bg wanie,kalau nak pg jln ngan kwn2( not family trip) wanie juz simple je..hee..
Secara overallnya, tas tangan mesti ada..
1. purse..surela,kalau tak,kena meminjam duit la kalau terlupa yg ni..
2. handphone..hm,'bagaimana kah keadaanku tanpa handphone'..ha2
3. simple makeup set..at least,ada compact powder and lip balm..tambah cermin kecik skali..

4.pen dan buku nota kecil...tak semua bawa benda2 ni,tapi kalau cikgu..of course..tapi mama wanie yg bukan cikgu pun, ada bawa..
5. tisu..almaklumlah..

6.perfume..hee..kalau wanie,bawak yg kecik2 je..(promote one drop perfume)..lagipun boleh guna dlm solat
7.gula-gula..

Hmm..tapi ni overall je tau, maybe ada lagi yg blh ditambah..maklumlah..wanita kan nak semuanya perfect...well..
Kalau cerita pasal beg kuliah plk, biasanya ada lagi benda yang perlu ditambah selain nota kuliah n kad matrik di dlm tu..guess what? payung and bekas air!( bagi wanie la..hi2)..
sekian..

p/s: suka tengok cikgu2 kat sekolah yang 'matching' kan baju dgn handbag mereka..satu lagi, jgn sampai berhutang dan juga membazir utk kelihatan bergaya ya...cukuplah sekadar yg mampu dan tidak menjadi umpatan ok! :)

0 comments:

Post a Comment

Doa buat ibu bapa yang dikasihi

Doa buat ibu bapa yang dikasihi
There was an error in this gadget