sayyidul istighfar



Saturday, October 31, 2009

rindu kamu..

"Sejenak hatiku mula tersentuh, Bila terkenang ibuku nun jauh.. Aku di rantauan penuh kerinduan, Bersama harapan pulang ke pangkuan..Biarpun anakmu jauh di mata, Namun di hati tak pernah kulupa, Wajah manis ibu,tutur kata..Menjadi penyubur semangat jiwaku..Walau selaut kucurah baktiku, Walau segunung kutabur jasaku, Namun takkan dapat dibalas Pengorbananmu waktu kecilku..Untukmu ibu salam sayangku..Doa dan restu kupohon darimu..Agar dimudahkan laluan hidupku, Menempuh dugaan di medan ilmu.."

Petikan lagu IBU, dari Zulfan..haih..time macam ni, rasa nak balik kampung la plk..rindunya kat mama, abah,adik-adik, nenek dan my little cousins..sudah call pn masih rindu? mestilah..Hari tu mama wanie ada call..cakap tentang majlis hari jadi sepupu wanie, namanya fatin amira..baru 5 tahun kak cik(panggilan family) ni..lepas tu kan, sebelum potong kek dia, semua orang baca doa selamat untuk kak cik ni..yang jadi lawak nya plk, abang fatin ni, namanya fakhri a.k.a ayie (7 tahun) doa la jugak untuk adiknya yang selalu cari pasal tu..doa ayie: mintak2 kek fatin meletup.. pastu semua yang dgr ayie cakap macam tu tergelak besar la sb betapa jelesnya dgn sambutan harijadi fatin..budak2 ni lucu banget..yang sebenarnya, pada kek tu, keempat2 nama adik beradik diorang ditulis..kalau x, maunya terasa hati..yang ayie tu sbnrnya, bday dia lambat lagi..ha2..ayie n abg long (fierdaus) ni selalu dipanggil upin ipin diawal kemunculan upin ipin hari tu...pastu, fatin perkenalkan dirinya sendiri sebagai 'kak ros'..ha2..lawaknya sepupuku ini..kat bawah ni gambar mereka( tak payah dipaksa utk bergambar sb mereka mmg suka bergambar..fotogenik la katakan..hee) lokasi: dlm bilik wanie masa balik rumah hari tu..(sbnrnya dh agak lama gmbr ni)..

Dari kiri : fatin amira, muhd fierdaus, muhd fakhrie,muhd farhan(tiada dlm gambar)
p/s: nanti kakak cite pasal abg cik n adik sha plk ya..hee...miss u all..mmuah..

0 comments:

Post a Comment

Doa buat ibu bapa yang dikasihi

Doa buat ibu bapa yang dikasihi
There was an error in this gadget