sayyidul istighfar



Wednesday, October 6, 2010

Entri realiti

Dengar tak 'background music' ini (pada ketika entri di pos)..Ini lah lagu 'PadaMu ku bersujud'..Kadang-kadang lagu yang baik boleh memberi keinsafan..justeru, mencari hiburan tidaklah salah, cuma perlu tahu jenis hiburan mana yang tidak lagha dan tidak memberi kesan negatif pada diri..
setuju tak?

Dari semalam berfikir, berfikir dan berfikir...kuat tak hati ini  sekarang? macam mana mahu tahu hati kuat tak? ok..untuk wanie senang saja...ada tak dalam satu hari tu tak menangis bila terfikirkan masalah? kalau wanie tak menangis, kira hati kuat la tu..hm..memang.

Dalam buku soal jawab tentang solat ada menyatakan tentang antara tanda solat yang berkesan ialah:

"hati yang khusyuk dalam solat dapat menjadikan diri sentiasa berasa tenang"

Benar. Jadi, bagaimana dengan hatiku sekarang? tenang atau tidak dalam menghadapi dugaan? redhakah dengan setiap masalah? Masih adakah senyuman berlesung pipit pada mereka yang memandang? 

Hanya Allah dan diri sendiri yang tahu..



Sekarang ni, tumpukan pada pencarian pengalaman melalui pembacaan, kerana dari situlah boleh jadi kita beroleh keampunan bila tersedar dari lamunan..

Ya Rabbi..bantulah kami dalam menghadapi realiti dan redhaMu jua aku mohon..

4 comments:

Anonymous said...

amin ya rabbalalamin..

Anonymous said...

cantik mcm wanie..=)

hanya suara said...

salam wanie, sy nk buat lagu padamu ku bersujud ni as background blog sy..bole bantu? pls..pls....

Nur Hazwani Binti Pauzi said...

hanya suara: maaf, wanie dh lama x buka blog wanie..hm, senang saja..awk p kt link gratisan musik tu then pilih lagu mana..lps tu, copy link dia n paste kt bahagian html...then save..:)

anonymous: terima kasih..:)

Post a Comment

Doa buat ibu bapa yang dikasihi

Doa buat ibu bapa yang dikasihi
There was an error in this gadget