sayyidul istighfar



Monday, October 18, 2010

Pasta bakar bersos..

Hari ini kerajinan datang..jadi wanie manfaatkannya dengan memasak sesuatu yang bahan mentahnya memang sudah ada di dapur..

ok..hari tu, ada beli spaghetti tapi belum dimasak semuanya..sos prego pun masih ada..termasuklah mozarella..Jadi, wanie cuba search dalam bahagian 'mari memasak' di blog wanie ni..haa..jumpa pun sesuatu yang dapat dimasak..

jeng jeng jeng..cuba teka apa dia cik jah?

PASTA BAKAR.

sedapnya bunyi..ok..cuba buat dulu baru dapat buktinya kan?

Senang je nak buat ni kalau semua bahan ada..cuma wanie ubah sikit, wanie tak guna isi ayam hancur, tapi wanie gantikan dengan Ayamas meat ball..ala, guna apa yang ada je..

Ini yang siap untuk dibakar..sebelum tu perlu digoreng dahulu..

Selepas 40 minit dan dikeluarkan dari bekasnya, beginilah hasilnya..

wanie potong sikit untuk rasa..citarasa wanie mesti ada sos..baru lengkap..hee..

Alhamdulillah, dapat dihidangkan kepada kawan-kawan abang cik yang datang untuk 'study group' tadi..

sedap ke tidak?
haa..anda cuba la sendiri ya..kalau nak resepi lengkap, sila emelkan kepada wanie di
 wanie_dhiya87@ yahoo.com
selamat mencuba...

3 comments:

Badio Sulaiman said...

msti xcukup rasa tu, sb tu tambah sos..

Nur Hazwani Binti Pauzi said...

mana ada..mcm ayam KFC la kan, sedap tapi ttp mkn dgn sos...yes, sy menang!

Badio Sulaiman said...

memanglah, sebab ayam KFC xsesedap ayam panggang Pizza Hut.. mn ada org mkn dgn sos..

Post a Comment

Doa buat ibu bapa yang dikasihi

Doa buat ibu bapa yang dikasihi
There was an error in this gadget